Om mig

Jag heter Jennie Boije af Gennäs och 201405_Jennie-DSC_1348
behandlar människor och hästar på halvtid. Resterande tid arbetar jag med IT. Mitt mål för en behandlingsserie för både människor och hästar är att släppa på spänningar i muskler och fascia som skapar begränsningar i kroppen och ibland smärta. Att klienten ska nå en djupare och mer avslappnad andning är central i mina behandlingar. Diafragman (muskeln som sköter andningen i människor och hästar) är som kroppens center och har många fasciala och musklulära kopplingar till huvud, nacke, bröstkorg, rygg och även bäcken och ben. Hela uppbyggnaden av fascia och muskler i kroppen är ett komplext nätverk och många delar har påverkan på varandra. I Rosenmetoden finns också utrymmet för klienten att nå ett djupare medvetande om vad som format de spänningar som jag arbetar med. De klienter som kommer i kontakt med detta kan använda Rosenmetoden som ett kraftfullt verktyg för personlig utveckling. Jag vet ännu inte hur hästar upplever denna möjlighet, men den lättnad som jag kan uppleva av att de får av att släppa på djupa och smärtsamma spänningar är fantastiskt i sig.

Utbildning: Certifierad Rosenterapeut (Utbildad på Axelssons Gymnastiska institut 2006-2014), Examinerad KranioSakral terapeut för häst (Utbildad på Stillness institute 2012-2014)

Om mitt inre arbete

Min första rosenbehandling fick jag då jag var 19 år. Det var en underbar upplevelse. Jag har alltid tyckHäst behandlingt om att massera mina nära och kära, inklusive hundar och katter, men att man kunde förmedla en sådan avslappning och känsla med händerna var helt nytt för mig. Jag tror att det var då idén om att jag ville utbilda mig till rosenterapeut föddes.

Sedan rosenbehandlingen för 14 år sedan har det definitivt blivit mer av mig. Jag känner mig friare, modigare, tryggare och mer ödmjuk inför mig själv och andra människor.  Rent fysiskt har jag sedan några år nästan aldrig värk eller smärta i kroppen längre. Tidigare i mitt liv har jag regelbundet haft problem med huvudvärk, ryggvärk och en konstant fysisk ångest i bröstkorgen. Min kropp känns väldigt mjuk och närvarande. Jag tror att kombinationen av regelbundna behandlingar, personlig utveckling och yoga har fört mig dit jag är idag. Det har tagit tid men det har varit värt för mig att ta mig den tiden!

Rosenbehandlingar passar som sagt väldigt bra att integrera med annan typ av inre arbete och detta är något jag uppmuntrar alla att göra. Det är viktigt att lyssna på sin kropp och sitt sinne och hitta det som passar just dig.  Metoder som har hjälpt mig på min väg är gestalt terapi, familjekonstellationer, yoga, kraniosakral terapi, medial vägledning, reconnective healing, meditation och en mängd olika massagetyper. Jag har insett att ju mer jag arbetar med mig själv, vidgar mitt sinne och mina upplevelser (via t ex behandlingar, litteratur och mitt liv) ju mer kan jag hjälpa människor och hästar.

En klok vän sa en gång till en annan klok vän (som sen sa det till mig): Det enda vi kan göra är att leva våra liv. De orden tänker jag på nästan varje dag. Valet hos oss ligger i hur vi vill leva våra liv. Vilka möjligheter har vi, vilka möjligheter kan skapas? Jag vill leva mitt liv med ett öppet hjärta och med en närvaro i mina händer som kan hjälpa människor och djur att bli mer av sig själva, så som de var menade från början.