Semesterkul i Mölnlycke

Varje sommar i 3 år har Martina på Mölnlycke Yoga haft kundaliniyogapass utomhus framför Råda SäteIMG_0871ri. Igår var jag där tillsammans med min syster och två vänner till henne. Det var en härlig upplevelse. Det var skönt väder, fin utsikt, ett bra klassiskt pass och mycket folk. Jag räknade till så många som 40 personer på gräsmattan framför Råda Säteri 🙂 Kul att se så många människor som är måna om sin hälsa en semestermorgon i Mölnlycke!

Kundaliniyoga var min introduktion till yoga. De flesta övningarna i kundaliniyoga är enkla (men mycket kraftfulla) och kräver inte mycket styrka och smidighet från start av den som utövar det. Därför tycker jag att kundaliniyoga är en perfekt yoga för nybörjare. Kroppen känns ofta mycket frisk, mjuk och avslappnad efter ett pass. Allteftersom ökar styrka och smidighet och det kan bli hur jobbigt som helst 🙂

Jag kan rekommendera kundaliniyoga till människor som har problem med ryggen (många av övningarna har fokus på  att mjuka upp samt få igång blodcirkulationen i ryggraden). När jag känner av mina ryggproblem (som jag har efter en bilolycka) så brukar en stund med ryggövningarna varje dag några dagar i rad göra susen 🙂 Medicinsk yoga har utvecklats ur kundaliniyoga och det kan man få via landstinget

Yogan på Råda Säteri håller på fram till vecka 33 (är förlängt) måndag och onsdag kl 08.30. Ingen föranmälan, inställt vid regn. Här är kontaktuppgifter till Martina och Mölnlycke Yoga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Current day month ye@r *