Hästen i fokus på Gillian Higgins seminarie

Måndagen den 9 juni var jag på Gillian Higgins (Horses Inside Out) föredrag om hästens biomekanik. Det var en aha-upplevelse för mig när det gäller hästens anatomi och musklernas samarbete när hästen är i rörelse. Jag lärde mig otroligt mycket.

insideoutNågot som fastnade hos mig var när GIllian sa: “Vad har vi förväntningar på vår häst?”. Hur många ryttare tänker t ex på det statiska arbete som hästen måste utföra när den går i form? Hur många tänker på att hästen kanske behöver gå lite på lång tygel och inte bli pådriven när den inte orkar hålla formen? Ibland önskar jag att hästen kunde prata med oss, eller att vi utsatte oss själva för den träningen vi gör med hästen så vi kunde förstå mer. GIllian ska komma hit till Sverige nästa år och jag ska definitivt gå och lyssna på henne igen. Om du vill rida din häst på ett snällt och hållbart sätt kan jag verkligen rekommendera dig att läsa hennes senaste bok, Hästen i rörelse – en guide till ökad prestationsförmåga eller gå på hennes nästa seminarie 🙂

Till hösten är det äntligen dags för mig att läsa Basmedicin för häst 🙂 Ser så mycket fram emot det!

Här finns länkar till referaten från seminariet som Hippson har skrivit

http://www.hippson.se/artikelarkivet/veterinar/sa-fungerar-hastens-skelett.htm ,  http://www.hippson.se/artikelarkivet/veterinar/hastarna-behover-trana-sina-br-magmuskler.htm

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Current day month ye@r *